Skip links

GroeiDoor-Scan MKB

Scan Starten

PaktDoor heeft een ‘GroeiDoor-scan voor het MKB ontwikkeld. Deze scan is een beknopte manier om snel zicht te krijgen op jouw organisatie en met name waar mogelijk verbeterslagen te maken zijn in de groei van de organisatie. Deze scan is gebaseerd op de 5 thema’s die vaak groeipijnen kunnen veroorzaken bij een bedrijf dat volop in ontwikkeling is. 

Deze GroeiDoor-scan is opgebouwd vanuit 5 groeithema’s met 5 stellingen per thema. De 5 thema’s zijn:

  • Leiderschap
  • Structuur & duidelijkheid
  • Cultuur van vertrouwen
  • Eigenaarschap & verantwoordelijkheid
  • Resultaten

Ieder thema heeft max. 5 stellingen waarbij je een score kunt aangeven van 1 (helemaal niet mee eens) t/m 5 (helemaal mee eens). Bij het eindresultaat komt een gemiddelde score per categorie en een gemiddelde score op het totaal uit.

(Luister)boeken Tips

Organisatiegroei heeft alles te maken met de ontwikkeling van leiderschap en teams. Soms is het heel goed om inzicht te verkrijgen door een goed boek te lezen.  Deze boeken voorzien je gegarandeerd in praktische handvatten en meer inzicht over deze thema’s. En via bol.com zijn ze ook nog als luisterboek te verkrijgen. 

  1. Ontwikkel je Leiderschap’ van Joël Aerts. Wil je zelf op een concrete manier met het thema leiderschap aan de slag, dan is dit boek een echte ‘must read’. In dit boek wordt je op een praktische en verfrissende manier 14 principes aangereikt om je leiderschap te ontwikkelen. Dit boek gaat je helpen om stappen te maken van weten naar doen, van inzicht naar actie.
  2. ‘De 5 frustraties van Teamwork’ van Patrick Lencioni. Het gaat over de effectiviteit van teams en het uiteindelijke slagen. In dit boek legt de auteur de kern van samenwerking in teams bloot. Dit boek is heel toegankelijk, vast ook herkenbaar en daarom goed toepasbaar. Als je meer zicht wilt krijgen op het functioneren van je teams, dan raad ik je dit boek aan om te lezen.

Helpende hand

Weet je niet goed hoe je deze scan moet interpreteren? Of heb je vragen. Ik denk graag vrijblijvend met je mee of help je verder met de minder goed scorende thema’s. Hier vind je de contactgegevens.

 

Over de 5 groeipijnen van een MKB-bedrijf heb ik een blog geschreven. Voor meer informatie en toelichting verwijs ik je graag naar deze blog: De 5 groeipijnen van het MKB en wat je er aan kunt doen!

“Great things never comes from comfort zones.”